Personalised space.

Having worked together with Altis on projects in the past, Nickaz were invited to the opportunity to design and fitout Altis’ own corporate office. With success in opportunity, the project took part in a staged approach, and included the re-vamp of their existing work space and extension of a new open plan space.

Stage 1, Area 1 included the upgrading and swap over of workstations to a new modern design, having reviewed a number of options of what system would particularly suit the requirements for the staff. A semi open system was selected, and the introduction of new mobile caddies with cushions on top helped to adapt the open plan environment of easier conversation and impromptu informal meetings. 

The works took place over a weekend, with the team packing up on a Friday followed by workstation and electrical strip out, carpet removal, new carpet laid, workstation install and re-cabling for the team to be up and running on the Monday. Hoarding was erected to keep Stage 2, Area 2 cordoned off from the staff. 

Stage 2 included a full staff orientated space. A lounge area with soft furnishings and a green wall custom designed with Altis was created for breakout and relaxation. A hybrid pool table / table tennis table and meeting table was included to the spaces active zone – for breakout and fun. The space included a brand new kitchen, with integrated facilities, stone bench and bar area. Additional storage, locker facilities and an integrated ironing station were all included. 

The Stage 2 works were completed in a two week period, opening for staff use with an exciting unveiling for staff. 

 

Features

15  workstations

3 sit to stand hot desks

1  kitchen breakout

1  casual lounge meeting area

1  breakout ping pong zone

1  breakout pool table zone

1  living wall with Australian Native Plants

1  storage locker area

1  utilities zone

Semi ABW

Part Level 14, 60 Castlereagh Street Sydney


Gallery